Muuta toimintaa


Tulevista tapahtumista saa parhaiten infoa seuraamalla aktiivisesti Qmeen Facebook- ja Instagram -sivuja. Ilmoitamme tulevista rekryistä ja produktioista ensimmäisenä näillä kanavilla. Mikäli sinulla on idea projektiin, jonka Qme voisi toteuttaa, ota meihin rohkeasti yhteyttä esimerkiksi juttelemalla hallituksen jäsenille mäellä tai laittamalla meille viestiä Facebookissa tai sähköpostilla.

Pimeä valo

Tiina Heinosen Pimeä valo on kuvaus kahden teinitytön välisestä ystävyydestä, jossa rakkaudesta tulee vallankäytön väline. Pimeä valo on psykologinen trilleri, jonka esitykset olivat marras-joulukuussa 2018. Qme ei ollut lähivuosina tehnyt lainkaan perinteistä teatteria. Produktio osoittautui onnistuneeksi ja Qme on kiinnostunut tämänkaltaisesta toiminnasta myös jatkossa.

Murhamysteeri

Qme on järjestänyt murhamysteerin keväisin vuodesta 2017 asti. Murhamysteerissä pääset eläytymään ennalta määrättyyn rooliin. Jokaiselle ilmoittautujalle annetaan rooli ja henkilökohtainen, salainen tehtävä, jonka mukaan hän toimii illan aikana. Tapahtumalla on lisäksi oma tietty teema ja juoni. Menneinä vuosina teemoja ovat esimerkiksi olleet Italian mafia, friikkisirkus ja hyväntekeväisyysjuhla.

Illan aikana joku tulee kuolemaan ja silloin vieraiden tehtävänä on selvittää, kuka on syyllinen. Jokaisella vieraalla on mahdollisuus ratkaista vihjeitä sekä arvoituksia, haastatella muita vieraita ja selvittää, kuka on murhaaja.

Haluatko päästä pukeutumaan tai päästä ratkaisemaan escape room -tyylisiä arvoituksia? Mitään aikaisempaa kokemusta murhamysteereistä tai näyttelemisestä ei tarvitse olla. Tarkoituksena tässä tapahtumassa on pitää hauska ja elämyksellinen ilta, jossa jokainen voi hetkeksi hypätä jonkun toisen saappaisiin.

Lä(ä)pällään

Rauman Ylioppilasteatteri Qme ry:n & Semppu Ensemble ry:n yhteistyöprojekti

Lä(ä)pällään on ystävänpäivätempaus, jolla haluamme tuoda iloa ja rakkautta kaikille etänä. Erilläänolosta huolimatta haluamme muistuttaa, että välitämme toisistamme ja olemme rakkaita toisillemme. Qme ja Semble haluavat antaa mahdollisuuden tuoda omat ajatukset ja tunteet julki, varsinkin jos omat sanat eivät riitä.

Semppu Ensemble tarjoaa tunteikkaita ja ystävyyttä vahvistavia versioita tunnetuista kappaleista.

Teatteri Qme tulkitsee tunnettujen elokuvien romanttisia ja ystävyyttä vaalivia kohtauksia. Näiden versioiden tunnelman myötä haluamme antaa mahdollisuuden kertoa ystävälle tai rakkaalle, mitä hänestä ajatellaan, mitä hän tuo mieleen tai mitä häntä kohtaan tunnetaan.

Koulutusviikonloppu

"Työssäsi tärkein työkalu olet sinä itse. Harjoittelemme, miten itseäsi käytät - sillä siitähän teatteri lähtökohtaisesti alkaa; sinusta"

Koulutusviikonloppu sisälsi paljon yhdessäoloa, hyvää ruokaa ja kaikkea teatteriin liittyvää pientä aktiviteettia. Viikonlopun aikana osallistujat pääsivät osaksi erilaisia toiminnallisia harjoituksia ja koulutuksia, joista on hyötyä tulevassa ammatissasi. Viikonloppu oli täynnä rentoa ja mukavaa yhdessäoloa samanhenkisten ihmisten kanssa.

Improharjoituksia

Qme on järjestänyt menneinä vuosina improharjoituksia päärakennuksen puheviestinnän luokassa. Improvisaatiolla tarkoitetaan teatterissa esityksen tekemistä esityshetkellä. Qmeen improharjoituksissa on ollut niin improvisaatioharjoituksia kuin teknisiä harjoituksia, joita opettaja voi soveltaa työskennellessä lasten kanssa.

Joulukuunnelma

Qme toteutti vuonna 2018 joulukuussa joulukalenterin Kieku-applikaatiossa, jonne pystyi julkaisemaan podcasteja. Kalenterin sisältö äänitettiin etukäteen ja lopullinen teos julkaistiin luukku kerrallaan Facebook-tapahtumassa. Luukkujen sisällöt olivat osa isoa tarinakokonaisuutta, joka sijoittui Seminaarinmäelle. Yhden luukun kesto oli noin 2-5 minuuttia.

Kalenteri


Qme Facessa